1.12.2011

Avrupa helikopteri Aselsan’la görecek, Roketsan’la vuracak

Hürriyet - Fransız, Alman ve İspanyol ortaklı Avrupa’nın en önemli savunma şirketlerinden Eurocopter, helikopterlerinde Türk ürünlerini kullanacak.

Şirket yöneticisi Thomas Hein, EC-635 helikopterlerini Aselsan’ın görüntüleme, Roketsan’ın “Cirit” roketiyle satacaklarını açıkladı. Hein, Türkiye’de yeni ortaklıklara da açık olduklarını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 15 helikopterlik ihalesinden pay almaya çalışan Eurocopter, Türkiye’deki etkinliklerini açıkladı. Şirketin Avrupa Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Hein, uzun zamandır Türkiye’de olduklarını, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir adım atmayı istediklerini belirtti. Bu amaçla ellerindeki hazır ürünleri vermekten çok, Türk endüstrisi ile iş birliği yaparak ihtiyaçları karşılayacak çözümlerin peşinde koştuklarını kaydeden Hein, Türkiye ile iş birliklerini şöyle açıkladı:

Aselsan ve Roketsan ile önemli anlaşmalar yaptık. Bu anlaşmaların temelinde üç neden bulunuyor. Ürünlerde Amerikan ihracat lisansı şartı aranmıyor; kalite yüksek, fiyat düşük. Eğer tüketici başka bir ürün isterse, parası karşılığında başka bir ürün konur ama standart donanımda Aselsan’ın termal görüntüleme sistemi bulunacak.

Helikopterde yine Roketsan üretimi “Cirit” bulunacak. Cirit roketleri, lazer güdüm sistemi ile rakiplerinden daha yüksek isabet oranına sahip. Aynı Aselsan ürününde olduğu gibi ihracat sınırlaması olmaması, kalite ve fiyat avantajlarını da taşıyor.

1998 yılından bu yana üretilen EC-635 helikopterlerinin pek çok versiyonu bulunuyor. Sekiz kişi taşıyan ve genel maksat helikopteri görevini üstlenen helikopterler Portekiz, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri gibi pek çok ülke tarafından tercih edildi. Irak’ın 24 adet satın almayı planladığı helikoptere Orta Doğu’dan da talep var.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; savunma sanayi; türk savunma endüstrisi; aselsan; roketsan; eurocopter; ec-635; cirit; türkiye helikopter üretimi