21.11.2012

Yılda 200 bin yabancı tedavi için Türkiye’yi tercih ediyor

Zaman - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 5. Uluslararası Sağlık Kongresi'nin açılışına katıldı. Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin sağlık turizminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını söyledi.

 

Sağlıkta dönüşüm programından önce her yıl on binlerce insanın kanser gibi bazı hastalıkların tedavisi için yurt dışına çıktığını hatırlatan Akdağ, "Bugünse sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında hızla zirveye doğru yükselen bir Türkiye'den bahsediyoruz." ifadesine yer verdi. Türk vatandaşı olmayan yılda 200 binden fazla insanın Türkiye'de tedavi gördüğünü söyleyen Akdağ, "Bunların yarısı ülkemize turist olarak gelen ve hastalandığı için tedavi olan kişiler. Diğer yarısı ise sadece sağlık amaçlı olarak Türkiye'ye gelen kişiler. Biz bu sayının her geçen yıl arttığını da görüyoruz." diye konuştu. Akdağ, termal turizm noktasında da Türkiye'nin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu dile getirdi.


Sağlık Bakanı, sağlık turizminin söz konusu edildiği diğer ülkeler ile kıyaslandığında Türkiye'de hem sağlık hizmeti almanın daha ucuz olduğunu hem de birçok alanda kalite açısından daha ileride olduğunu aktardı.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; sağlık turizmi; termal turizm; medical turizm; sağlık turisti; türkiyede tedavi