29.03.2010

İzmir, Çinli DFM’nin otomotiv yatırımına talip

 

Yeni Asır - Çin’in önde gelen otomotiv firmalarından Dong Feng Motors (DFM), yatırım kararı aldığı Türkiye’de kuracağı fabrika için araştırmalarını sürdürürken, yatırımı kendine çekmek isteyen iller tarafından da adeta yakın markaj altında tutuluyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'de 250 milyon ABD doları (yaklaşık 400 milyon TL) değerinde bir tesis kurmayı planlayan DFM’yi İzmir'e yatırıma ikna etmek için İstanbul'a gitti.

 

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın (TYDTA) Ceylan Otel'de düzenlediği ve tam bir gizlilik içinde gerçekleşen toplantıda İzmir ekibi, Çinli firmanın üst düzey yöneticileri ve Türkiye'deki ortakları MGY Otomotiv'in yetkililerine kentin yatırım avantajlarını anlattı. İzmirliler, yaklaşık bin kişiye istihdam sağlaması beklenen Çinlileri gerek üretim imkânları konusunda gerekse satış ve lojistik açısından en uygun yatırım yerinin İzmir olduğuna ikna etmeye çalıştılar. Sunumda İzmir'in Avrupa ve dünya pazarlarına yakınlığı, kentteki uygun yatırım alanları ve organize sanayi bölgelerinin konumu, üniversiteler, kalifiye iş gücü ve Ege'deki diğer yabancı yatırımlar konularında bilgi verildi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
izmir; yatırım; dfm; dong feng motors; otomotiv yatırımı; aziz kocaoğlu; ekrem demirtaş; mgy otomotiv; ege bölgesi; tydta; dfm fabrika