11.10.2016

Japon IHI Türkiye’de fabrika yatırımı planlıyor

Hürriyet Daily News – Tokyo merkezli ağır sanayi grubu IHI, Türkiye’de Dalgakıran Makine ile kompresör üretimi yapmak üzere bir ortak girişim kuruyor. IHI bu alanda Türkiye’de yatırım yapacak ilk Japon firması olacak. Grup, Türkiye’yi, Avrupa, Orta Doğu, Japonya ve diğer pazarlara ihracat yapmak için bir üs olarak kullanmayı planlıyor.

 

Fabrikanın 14,4 milyon dolarlık bir yatırımla Nisan 2018’de faaliyete başlaması ve 2021 yılında yıllık 200 kompresör üretme kapasitesine ulaşması hedefleniyor. IHI’nın ortak girişim içindeki payı yüzde 51 olarak planlanıyor ve yaklaşık 60 kişiye iş imkanı sağlanması amaçlanıyor. IHI’nın ana ürünü olan turbo kompresörler çelikten gıdaya birçok sektörde kullanılıyor.

 

Türkiye’deki yatırım projesi, IHI’nın 2016 yılından başlamak üzere, kompresörlerin bağlı olduğu makine grubuna daha çok Ar-Ge yatırımı yapılması planının bir parçasını teşkil ediyor.

 

Toyota, Honda, Isuzu ve Daikin gibi birçok Japon firmasının Türkiye’de üretim tesisleri bulunuyor. Mitsubishi Elektrik ise 2018 yılından itibaren Türkiye’de klima üretimine başlamayı planlıyor.

 
IHI Logosu