28.07.2016

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası hükümeti destekliyor

​Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) web sitesinde Türkiye’deki darbe girişimi ve Türk-İngiliz ekonomik ilişkilerine olası etkileri üzerine bir mesaj yayınladı. Mesajda TBCCI Yönetim Kurulu adına darbe girişimi kınanarak Türkiye’nin demokratik yollarla seçilmiş hükümetine destek verildiği ifade edildi.

 

TBCCI Yönetim Kurulu Başkanı Emma Edhem darbe girişimi sonrası kanunun ve düzenin yeniden tesis edildiğini, böylelikle iş hayatının kaldığı yerden devam ettiğini söyleyerek, bu olaya rağmen Türk-İngiliz iş ilişkilerinin potansiyelinin devam ettiğini ve TBCCI olarak mevcut ve yeni fırsatlara bağlı ve açık olduklarını belirtti.

 

Başbakanlık Yatırım Ajansı Koordinatörü Necmettin Kaymaz’ın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de yaklaşık 3,000 İngiliz firmasının yatırımı bulunuyor ve bu yatırımların toplam değeri bugün itibariyle 21 milyar ABD dolarını aşmış durumda. Bu rakam İngiltere’yi Türkiye’de en fazla yatırımı bulunan ikinci ülke konumuna getiriyor.

 

Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu ifade eden Rolls-Royce Türkiye CEO’su ve TBCCI Yönetim Kurulu Üyesi Patrick Regis, Rolls-Royce’un Türkiye yatırımlarının uzun vadeli yatırımlar olduğunun ve kısa süreli dalgalanmalardan etkilenmeyeceğinin altını çizdi.

 

Benzer şekilde Vodafone Global CEO’su Vittorio Colao’da Vodafone’nun Türkiye’deki varlığının kalıcı ve uzun vadeli olduğunu ve burada olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

 

Uluslararası gayrimenkul firması Spot Blue’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve TBCCI Yönetim Kurulu Üyesi David Walker ise Türkiye ekonomisinin 2003’ten bu yana çok yol kat ettiğini söyledi. Ülkenin sürekli büyüyen ve şoklara dayanıklı olduğunu belirten Walker, Spot Blue olarak 16 yıldır bulundukları Türkiye’ye yatırımlarının devam edeceğini ifade etti.

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Logosu