11.10.2017

ABD Merkezli A. Schulman Marmara Bölgesi'nde Fabrika Açtı

Önde gelen uluslararası yüksek performanslı plastik bileşen ve reçine tedarikçisi A. Schulman, İstanbul dışında büyük bir plastik ham madde boyası üretim tesisi kurdu. Faaliyete geçen yeni üretim tesisi Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki plastik sektörlerine hizmet sunuyor. Plastik sektörüne yönelik üstün kaliteli beyaz, katkı ve doğal türlerde plastik ham madde boyası üreten tesisin yıllık toplam kapasitesi 17.500 ton.

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Arda Ermut şunları söyledi: Yeni fabrikasını kurmak için Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ni seçen A. Schulman'a en derin şükranlarımı sunmak istiyorum. Türkiye şu anda Avrupa'nın iki numaralı plastik üreticisi ama plastik ithalatında da tüm dünyada ikinci sırada. Bu durum, yerel pazarın ne denli dinamik olduğuna, ancak bazı sektörlerde hala ithalat bağımlılığı bulunduğuna işaret ediyor. A. Schulman'ın yatırımı otomotiv, kişisel bakım, inşaat gibi birçok çeşitli sektöre hizmet verecek ve Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya ürün gönderecek. Bu şekilde Türkiye'nin ithalat bağımlılığını azaltırken ihracatını da artıran sektörlere stratejik önem atfediyoruz."

 

Merkezi ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan A. Schulman, Inc. 1928 yılından beri yenilikçi çözümler sağlamaktadır. Dünya çapında 53 üretim tesisi bulunan A. Schulman yaklaşık 4.900 kişi istihdam etmektedir. Şirketin ambalaj, tarım, mobilite, yapı ve inşaat, elektrik ve elektronik, kişisel bakım ve hijyen, spor, eğlence ve ev, özel hizmetler ve benzeri pazarlardan oluşan çok geniş bir yelpazede müşterileri vardır.

 

A. Schulman beyaz, siyah ve katkı plastik ham madde boyası, özel renkli plastik ham madde boyaları, standart renkli plastik ham madde boyaları, enjeksiyonlu kalıplama ve dayanıklı tüketim malları için termoplastik bileşen ve reçineler, döner kalıplama için termoplastik tozlar, özel tozlar ve boyut küçültme hizmetleri, cam ve/veya karbon fiberlerle yüksek dolgulu termoset bileşenlerin üretimi ile üretici sınıfı polimerler ve özel ürünlerin dağıtımını sağlar.

A. Schulman Heyeti ve Arda Ermut'un Olduğu Görseli