2.09.2013

Japon devlerinden Türkiye'ye büyük ilgi

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Japonya'ya çıkarma yaptı. Ajansın, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlatmak üzere Tokyo'da düzenlediği seminere Japon yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. TYDTA Başkanı İlker Aycı, seminerin çok verimli geçtiğini belirterek, "Japon yatırımcıların bazılarının ilave yatırımları ve yeni şirketlerin Türkiye'ye girişiyle ilgili haberleri cebimizde taşıyoruz" dedi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin mayıs ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretiyle ivme kazanan ticari ilişkiler kapsamında TYDTA, Japonya'ya çıkarma yaparak Türkiye'deki yatırım ortamını tanıttı. Japonya'nın en büyük bankası BTMU ve Japon Ortadoğu İşbirliği Merkezi ortaklığıyla Tokyo Ticaret Odası'nın merkezi Tosho Kaikan binasında gerçekleştirilen seminere, 400'ün üzerinde Japon yatırımcı katıldı.


Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik performansı hakkında da değerlendirmelerde bulunan İlker Aycı, Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birine sahip olduğuna dikkat çekti. Türkiye'ye yatırım yapmak için birçok nedenin olduğuna işaret eden Aycı, "Bunlardan bir diğeri de nüfus yapısıdır. Türkiye'de genç ve dinamik bir işgücü var. Dünya standartlarında kalifiye mühendis ve yöneticilere sahibiz" diye konuştu.


Japonya'daki temaslarının çok verimli geçtiğini ifade eden Aycı, "Şu anda görüştüğümüz önemli projeler var ama bunlar tam olarak olgunlaşmadan isim vermem mümkün değil. Japon yatırımcıların bazılarının ilave yatırımlarıyla ilgili ve yeni şirketlerin Türkiye'ye girişiyle ilgili haberleri cebimizde taşıyoruz. İnşallah bunların zamanı geldikçe kamuoyuyla paylaşacağız. Hamdolsun buradan boş dönmüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İlker Aycı Konuşma Görseli