8.04.2016

Fransız ilaç devinden Türkiye'ye yatırım

Yeni Şafak - Uluslararası ilaç şirketi Servier, Türkiye pazarına yönelik İrlanda ve Fransa'da üretilen ilaçların üretimini Türkiye'ye taşıma kararı aldı. Şirket, bu karar kapsamında Türkiye'de gelecek 18 ay içerisinde 21 milyon kutu ilaç üretecek.

Servier İlaç ve Araştırma A.Ş (Servier Türkiye) Genel Müdürü Philippe Mea, geçen yıl şirketin cirosunun yüzde 24'ünün Ar-Ge faaliyetlerine ayrıldığını belirterek, halihazırda onkoloji, kardiyoloji, metabolik hastalıklar, nöropsikiyatri ve romatoloji alanında 23 ilaç geliştirdiklerini söyledi. Türkiye'de 38 yıllık bir geçmişlerinin bulunduğunu anımsatan Mea, ülkeye yılda 10 milyon liradan fazla yatırım yaptıklarını aktardı.

Mea, "Servier İlaç ürünlerinden 5'i kendi endikasyon alanında lider konumdadır.Türkiye'de her yıl yaklaşık 6 milyon hasta Servier İlaç ürünleri ile tedavi edilmektedir. Ürünlerin tamamına yakınını Türkiye'de farklı tesislerde üretmek üzere yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Buradaki şirketimizde 300 kişi çalışıyor." dedi.

Türkiye'de sağlık sistemine ve sektöre büyük yatırımlar yapıldığını ifade eden Mea, "Sadece sektörün değil ülkenin ekonomik gücü de bizim için önemli. Bizim için Türkiye ana vatan haline gelmiştir. Türkiye'nin 2023 planlarına destek olmak üzere bu ülkede üretime geçmeye karar verdik." diye konuştu.


Mea, üretimi 5 milyon kutudan 32 milyon kutuya çıkardıktan sonraki aşamanın "ihracat" olduğunu kaydederek, dışardan bir ortakla nasıl ihracat yapacaklarını araştıracaklarını bildirdi.

Türkiye'deki cirolarının 200 milyon lira civarında olduğunu anımsatan Mea, bu cironun yüzde 97'sini Türkiye'de üretilecek ürünlerle elde edeceklerini aktardı.

Servier Şirketi Logosu