8.07.2013

Rus Yandex İstanbul’u ‘internet üssü’ yapıyor

Milliyet - İnternette arama motoru pazarında Google, Bing gibi ABD’li şirketlerden sonra gelen Rusya merkezli Yandex, Türkiye’deki yatırımlarını büyütme kararı aldı.
Yandex’in mühendislik alanında yapacağı proje, Rusya’da binlerce mühendisin ileri teknolojili ürün geliştirmesine ev sahipliği yapan akademinin Türkiye’de kuruluşu olacak. İlk etapta 50 kişilik Rus mühendis kadrosu Türkiye’de bulunacak, ardından 150 Türk mühendisle birlikte büyüyen ekip Yandex sistemi için ürün ve servis geliştirecek.


Türkiye’nin “yerel arama motoru” olarak hizmet verdiklerini söyleyen Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Yandex Arama Akademisi projesini başlatıyoruz. Türkiye’deki şirketler ve üniversitelerle işbirliği yapacağız. Üniversitelerin doktora öğrencileri ve mühendislerden kurulu 200 kişilik bir ekip oluşturacağız. Türkiye’nin bölgesinde bir inovasyon merkezi olması için bu yatırımı yapıyoruz. Ürün ve servisleri burada üreterek Yandex’in tüm dünyadaki platformlarında kullanıma sunmayı hedefliyoruz” dedi.


Geçen hafta Türkiye’de bulunan Yandex’in kurucusu ve CEO’su Arkady Volozh, Türkiye yatırımından oldukça memnun olduklarını ifade ederken, 18 ayın ardından en çok ziyaret edilenler liginde ‘com.tr’ uzantılı sitelerde ilk sıraya çıktıklarını, bu durumun Yandex.com.tr’yi ilk 5 içinde gösterdiğini açıkladı.

Yandex Logosu