9.09.2013

Ferrero'dan Manisa'ya 300 milyon liralık yatırım

Sabah - Nutella ve Kinder markalarıyla bilinen dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden İtalyan Ferrero, dünyadaki 19'uncu fabrikasını Manisa'da açtı. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (TYDTA) katkılarıyla hayata geçen 300 milyon liralık yatırımla 200 kişiye istihdam sağlanacak. Fabrikada ilk aşamada Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt Dilimi markalı çikolatalar üretilecek.

Fabrikanın açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yatırımın Manisa için büyük bir kazanç olduğunu belirtti. Arınç, "İtalyan firmalar Türkiye'de çimento, beyaz eşya gibi alanlarda yatırım yaptı. Şimdi bir gıda firması da ülkemize geldi. Açıkça söylemeliyim AB sürecinde en hakiki desteği İtalyanlar'dan gördük" dedi. Ferrero, Manisa'da yıllık 30 bin ton olan üretim kapasitesini yeni yatırımlarla 50 bin tona yükselterak Nutella'yı Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihraç etmeyi planlıyor.

Türkiye'de üretilen fındığın yüzde 30'unu satın alan grup, dünya çapındaki toplam fındık ihtiyacının da yüzde 80'ine yakın bölümünü Türkiye'den karşılıyor. Firmanın Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, Ferrero'nun son dört yılda cirosunu 400 milyon TL'den 1 milyar liraya çıkardığını söyledi. Dünyanın en büyük 4'üncü çikolata üreticisi olan Ferrero Grubu, 2012'yi 8 milyar avroluk ciroyla kapattı.
Ferrero Logosu