20.03.2013

‘İstanbul'un bir finans merkezi olması için yanınızdayız’

Trtturk.com.tr - Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı Lord Mayor Alderman Roger Gifford, ''İstanbul'u bölgesel ve uluslararası bir finans merkezi haline getirmek, bu amacı gerçekleştirmek için sizin yanınızdayız.'' dedi.


İngiltere Başkonsolosluğu'nda düzenlenen 'Birleşik Krallık ve Türkiye: Mükemmel İş Ortakları' adlı toplantıda, Mayor, Türkiye'nin İstanbul'u uluslararası bir finans merkezi haline getirebilmesi için Londra'nın bütün deneyimlerini paylaşmaya ve Türkiye ile ortaklık yapmaya hazır olduklarını söyledi.


Türkiye'nin bulunduğu bölgede yeni çekim merkezi halini aldığına dikkati çeken Lord Mayor, şöyle dedi:


''Bir finans merkezi olarak Londra için İstanbul'la olan ortaklığımızdan daha önemli birşey yok. İstanbul'u bölgesel ve uluslararası bir finans merkezi haline getirmek, bu amacı gerçekleştirmek için sizin yanınızdayız. Londra'nın kaynaklarını ve uzmanlığını İstanbul'un geliştirilmesi ve desteklenmesi için kullanmak istiyoruz.''


Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı ise İstanbul'un artık büyüme ve ticaret merkezi haline geldiğini belirterek, ''Yükselen Anadolu aslanlarına baktığınızda, bütün bölgeye baktığınızda, yükselen gücün sadece İstanbul olmadığını görüyoruz. Türkiye'de İstanbul'un hemen arkasından Gaziantep, Konya, Kayseri, Bursa, Eskişehir gibi yeni büyüme merkezleri ortaya çıkıyor.'' dedi.

Gökdelen Görseli