21.03.2012

İtalyan finans devi Türkiye yolunda

Sabah - Türkiye'de satışa çıkan her bankayla ilgilenen İtalyan devi Intesa Sanpaolo , bu kez bankacılık lisansı alarak pazara girmeye karar verdi. İtalya'nın en büyük bankalarından biri olan Intesa Sanpaolo , sıfırdan bankacılık lisansı almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvurdu. Banka 300 milyon ABD doları sermaye sözü verdi.

BDDK'dan üst düzey bir yetkili, İtalyan Intesa'nın kuruma bir ay önce başvurduğunu belirterek, "Intesa başvuru için profesyonel bir dosya hazırlamış. Teminatlarının da hazır olduğunu ifade ediyorlar" değerlendirmesini yaptı. Yetkililer, dosya üzerindeki incelemelerin sürdüğünü belirtti.

İtalyan Intesa Sanpaolo'nun daha önce Garanti Bankası ve Finansbank'ın satış sürecinde de adı geçmişti. Intesa Sanpaolo iki bankaya da talip olmuştu. Intesa Sanpaolo'nun 2010 yılında 920 milyon avro olan kârı geçen yıl 460 milyon avroya düştü. Bankanın 103 bin çalışanı bulunuyor. 11 ülkede 12 bankası ve ortaklığı bulunan Intesa Sanpaolo'nun toplam şube sayısı ise 7 bin 570. Intesa'nın başvurusunun onaylanması durumunda, BDDK 12 yılın ardından ikinci kez mevduat bankacılığı izni vermiş olacak. Kurum geçen yıl Lübnan merkezli Bank Audi'ye lisans vermişti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler sektörü; türk finans sektörü; türkiye para piyasası; intesa; intesa sanpaolo; bddk; bankacılık lisansı