5.08.2017

Abraaj Group Netlog Lojistik'e yatırım yaptı

Afrika, Latin Amerika, Orta Doğu ve Asya'daki büyüyen pazarlarda faaliyet gösteren bir özel sermaye şirketi olan Abraaj Group, Türkiye'nin en büyük lojistik şirketlerinden biri olan Netlog'dan hisse satın aldı. 17 şubesi aracılığıyla 30 ülkede çalışmalarını yürüten Abraaj Group, 190 şirkette 7,7 milyar dolarlık fon yönetiyor. Bu rakamlar, Abraaj'ın büyüyen pazarlardaki en büyük özel sermaye fonu olduğunu gösteriyor. Netlog yatırımı Abraaj Group’un Türkiye'deki 10. yatırımı olma özelliğine sahip.

 

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, basın toplantısında Türkiye'ye 2016'da 12,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım (UDY) geldiğini vurgulayarak şunları ekledi: "2017'de bu miktarı geçeceğimizi düşünüyoruz. Global ve bölgesel gelişmeler Türkiye'ye UDY girişini kısıtlayabilirdi, ancak 2017'nin ilk altı ayında sermaye yatırımlarında geçen yıla göre %50 artış görüldü." Ermut, gayrimenkulün yanı sıra lojistik, sağlık, finans hizmetleri, bilişim, petrokimya, gıda, enerji ve imalat sektörlerinde de yeni yatırımlar gerçekleşeceğini belirtti.

 

Abraaj Group ortağı Omar Syed yapılan bir röportajda Abraaj'ın Türkiye'de 2007 yılından beri faaliyet gösterdiğini belirterek ülkedeki güçlü iç piyasaya, istikrarlı ekonomik büyümeye ve çok yönlü özel sektöre güvendiklerini söyledi. Syed, bu faktörler sayesinde özellikle özel sermaye yatırımları için çok sayıda uzun vadeli yatırım fırsatı doğduğunu belirtti. Syed şöyle konuştu: "Uzun vadeli yatırımcılar olarak yüksek büyüme oranına sahip sektörlerde faaliyet gösteren, büyüme oranı yüksek şirketlerle ortaklık kurma kararlılığımız değişmedi. Netlog'a yaptığımız yatırım Türkiye'de üçüncü parti lojistik şirketine (3PL) yapılmış en büyük özel sermaye yatırımı olup, tüketicilerle ilgili tezimizi doğruluyor. Bundan sonra da Türkiye'de güçlü bir büyüme potansiyeline sahip, tüketici odaklı sektörlerdeki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz."

 

Türkiye'nin global lojistik alanında benzersiz bir yeri bulunuyor. Stratejik konumu sayesinde 4 saatlik uçuş mesafesi ile erişilebilen pazarlar; toplam 1,6 milyar nüfus, 27 trilyon dolarlık milli gelir ve dünya ticaretinin yaklaşık yarısına karşılık gelen 8 trilyon dolardan fazla ticaret hacmi içeriyor. Lojistik sektörü, hükümetin 2023 yılına kadar yüksek hızlı demir yolu, otoyol ve konteyner limanı altyapısını geliştirmeye yönelik planlarının da desteğiyle, Türkiye'nin uzun vadeli stratejik gelişiminde kilit sektör olmaya devam edecek.

The Abraaj Group Logosu