19.03.2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattının Açılışını Yaptı

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

İstanbul'un yeni metro hattının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Bugün hizmete açtığımız eserle birlikte İstanbul Havalimanı'nın açılmasından bu yana İstanbul'a 162 kilometreye yakın raylı sistem kazandırdık. Böylece şehrimizdeki raylı sistem ağının toplam mesafesi 362 kilometreyi buldu."
 
Açılışı yapılan hattın uzunluğunun 14 kilometre, istasyon sayısının ise 4 olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri paylaştı: "Bu hat sayesinde Arnavutköy'den havalimanına 8 dakikada gidilebilecek. Aynı zamanda, açılan bu etapla Arnavutköy'ü, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattına da bağlıyoruz; Arnavutköy-Gayrettepe arasındaki ulaşım ise 41 dakikaya düşüyor. Bu projenin Halkalı istikametindeki etabını da bir yıl içinde hizmete sunmayı hedefliyoruz; böylece 69 kilometrelik raylı sistem ring hattını tamamlayacağız."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul metrolarının en yüksek uluslararası standartlara uygun olduğunu; her yeni projeyle tasarım ve seyahat konforu açısından sürekli gelişme sergilendiğinin altını çizdi.​​​​
" src=
Türkiye; Istanbul; Havalimanı; Metro; Açılış