18.03.2024

Terminal İstanbul, Teknoloji ve Girişimciliğin Küresel Merkezi Olacak

​Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımıyla Terminal İstanbul Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi tanıtım törenini gerçekleştirdi.

Bakan Kacır, karşılama konuşmasında, “Atatürk Havalimanı terminallerini, Terminal İstanbul markasıyla dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getirmek üzere yeniden şekillendiriyoruz." dedi. Bakan Kacır, Terminal İstanbul'da 138 bin 600 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak olan Türkiye'nin en büyük teknoparkının faaliyet göstereceğini sözlerine ekledi.

Teknoparkta, modern çalışma ofisleri, kuluçka merkezleri, hızlandırma programları, ortak çalışma alanları ve AR-GE laboratuvarları gibi yenilikçi projeleri destekleyecek ve hızlandıracak birçok çeşitli yapı bulunacak.

Teknoloji ve girişimcilik alanında dünyanın önde gelen destinasyonu olarak konumlanan teknoparkın, 2.000 teknoloji girişimcisine ve her yıl birçok etkinliğe ev sahipliği yapması planlanıyor. Atatürk Havalimanı bölgesi aynı zamanda son yıllarda ülkenin en kapsamlı teknoloji festivali Teknofest'e ev sahipliği yapıyor.​
" src=
Türkiye; YourResilientPartner; yatırım; teknoloji; girişimcilik