19.03.2024

Türk ve İtalyan Havacılık ve Uzay Kümelenmeleri Bağlarını Güçlendiriyor

​​Lombardia Havacılık ve Uzay Kümelenmesi ve 10 üye şirketten oluşan bir İtalyan heyeti, SAHA İstanbul Kümelenmesi ile bağları güçlendirmeyi amaçlayan iş ağı oluşturma misyonu kapsamında Türkiye'yi ziyaret etti.

Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat, SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, Lombardia Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Müdürü Giulia Fornara ve Lombardia Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Tematik Alan İş Ağı Ekip Lideri Massimo Maronati, iki gün süren bu özel iş etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu.

Polat açılış konuşmasında, Türkiye'nin son 20 yılda küresel krizler karşısındaki dayanıklılığına vurgu yaparak yılda ortalama yüzde 5,5'lik çarpıcı büyüme oranının altını çizdi. Türkiye'nin dinamik iş gücüne ve küresel tedarik zincirlerine entegre olmasını sağlayan stratejik konumuna da dikkat çekti. Polat ayrıca, Türkiye'nin devam eden reform gündemine ve rekabetçi yatırım ortamına değinerek, İtalyan hissedarları Türkiye'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından B2B oturumları gerçekleştirildi ve İtalyan heyetinden 17 temsilci, Türkiye savunma, havacılık ve uzay sektörünün önemli paydaşlarından SAHA İstanbul'un 100'e yakın üye firmasıyla bire bir görüşmelerde bulundu. İki gün süren etkinliğin ikinci gününde Altınay Savunma, THY Teknik ve Teknopark İstanbul turlarını da kapsayan tesis ziyaretleri gerçekleştirildi.​​
" src=
Türkiye; İtalya; Yatırım; Havacılık