2.07.2012

Toyota, üretimini 300 bine çıkaracak

​Toyota Otomotiv Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Orhan Özer'in Haziran ayının ilk haftasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e müjdesini verdiği üçüncü model konusunda resmi fizibilite sonuçları olumlu çıktı.

Fabrikanın yeniden yüksek üretim rakamlarına ulaşması konusunda önemli bir basamak olan üçüncü modelle ilgili son kararın Kasım ayında açıklanması bekleniyor. "Bu yeni modelle Toyota Türkiye'nin eski parlak günlerine dönmesini istiyoruz" diyen Orhan Özer, fabrikanın yıllık 300 binlik üretim rakamlarına ulaşması konusunda kendisine hedef koyduğunu, bunun da ancak üçüncü modelle olabileceğini söyledi.

Japon şirketin yönetim kurulundan onay çıkması halinde üretilecek olan üçüncü Toyota modelinin mevcut ürünler dışında yepyeni bir model ve hibrit teknolojisini de içine alan global bir proje olması hedefleniyor. Toyota Auris üretiminin yerine geçecek olan yeni sedan (Corolla) üretimine gelecek yılın Haziran ayında başlayacak. Özer, Corolla ile fabrika kapasitesinin 180 binlere çıkmasını hedeflediklerini kaydetti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
toyota; toyota türkiye; toyota adapazarı; toyota corolla türkiye; toyota üretim kapasitesi