<p>​%25<br></p>

​%25

​Türkiye ve çevresindeki pazarların küresel petrokimya tüketimindeki payı.​
<p>​2.<br></p>

​2.

​Türkiye’nin Avrupa’nın plastik üretimindeki sıralaması.​
<p>​7.<br></p>

​7.

​Türkiye’nin küresel plastik üretimindeki sıralaması.​
<p>​​5.<br></p>

​​5.

​Türkiye’nin Avrupa’nın boya üretimindeki sıralaması.​
<p>​10.<br></p>

​10.

​Türkiye’nin küresel gübre tüketimindeki sıralaması.​
<p>​2.<br></p>

​2.

​Türkiye’nin net küresel petrokimya ithalatındaki sıralaması. (Çin’den sonra)​
2.<br><br><br>

2.


​Türkiye’nin küresel polipropilen ithalatındaki sıralaması. (Çin’den sonra)
​​
​​​Kimya ile İlgili Görsel

Geçtiğimiz on yılda dünya genelinde kimyasal ürün satışları iki kattan fazla artmış olup bu artış, kimyasal üretim kapasite artışının yaklaşık %80’ini gelişmekte olan ekonomilerden sağlanmıştır.

Kimyasal ürün satışları Türkiye’de de küresel eğilime oldukça benzer bir seyir izlemiştir. Dinamik bir iç pazar ile desteklenen güçlü büyüme ve rekabetçi üretim maliyetleri ile Türkiye, kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketler için cazip bir yatırım destinasyonudur. Türkiye aynı zamanda kimya endüstrisindeki lider markaların bölgesel üretim, yönetim ve ihracat üssü konumundadır. BASF, Henkel, Bayer, Evonik, Air Liquide, Linde, Ravago, P&G, PPG ve Dow gibi kimya devleri yıllardır Türkiye’de üretim yapmakta ve her geçen yıl büyümeye devam etmektedir.

Türkiye’nin güçlü olduğu noktalardan biri de tüketici endüstrilerinde kaydedilen istikrarlı büyümedir. Türkiye, Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticisi, dünyanın 13. büyük otomotiv üreticisi, dünyanın 10. büyük tarımsal ürünler üreticisi ve Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi olup küresel ihracatın %3’ünü gerçekleştirmektedir. 

Türkiye’deki kentsel dönüşüm projeleri kapsamında önümüzdeki 20 yıl süresince ülke genelinde yaklaşık 6,5 milyon konutun yıkılıp yeniden inşa edileceği öngörülmektedir. Dolayısıyla, Türkiye’nin 60 milyar ABD doları değerindeki inşaat sektörü, kimya endüstrisi için en hızlı büyüyen tüketici piyasalarından biri durumundadır.

Türkiye’nin kimya endüstrisi için gelecek vaat eden bir diğer alan da dünya plastik üretiminin yaklaşık %3’ünü gerçekleştiren plastik endüstrisidir. 

Petrokimya ürünlerinde kapasite ve tüketim arasındaki büyük açık, yerli ve yabancı yatırımcılara pek çok fırsat sunmaktadır. Yatırımcıların, Türkiye’nin gelişmiş altyapısı ve stratejik konumundan faydalanarak komşu ülkelerde değerlendirebilecekleri cazip fırsatlar da bulunmaktadır. 

Gelişen ekonomisi, geniş iç pazarı, gelişmiş altyapısı, nitelikli ve rekabetçi iş gücü ve yatırımcı dostu mevzuatı ile Türkiye, kimya sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin, dünyanın gelecek vaat eden ve gelişmekte olan ülkelerinden birinde uzun yıllar kârlı bir şekilde faaliyet göstermelerine olanak sağlamaktadır.​

ÖNDE GELEN OYUNCULAR

HIZLI BAĞLANTILAR