8.11.2013

Alman Mercedes, Türk mühendislere emanet

Milliyet - Mercedes-Benz’in ana şirketi Daimler, teknolojik büyümede Almanya’dan sonra ilk olarak Türkiye’yi merkez üssü olarak belirledi. Mercedes-Benz Türk bünyesinde kurulan ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’, Daimler’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki operasyonlarına hizmet verecek. Bu merkez, Daimler’in küresel IT (bilgi teknolojileri) ağında tüm dünyadaki SAP lojistik sistemleri geliştirecek ilk ve tek merkez olacak.

Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı (CIO) Dr. Michael Gorriz, “Mercedes-Benz Türk’te IT alanındaki uzmanlık bilgimizi yine kendi şirketimize uluslararası destek olarak aktarıyoruz. Türkiye’de kurduğumuz küresel IT hizmet merkezleri sayesinde çok daha güçlü ve global bir IT yapısına sahip olacağız” diye konuştu.

Daimler’in, İstanbul’daki merkeze yapacağı toplam yatırım 13 milyon avronun üzerinde. Yetişmiş IT uzmanlarının istihdam edileceği merkez, aynı zamanda beyin gücünün Türkiye’de kalması açısından da önemli bir cazibe merkezi olmaya aday. Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nde görev yapacak Türkiyeli mühendislerin sayısı iki yıl içinde 200’ü bulacak.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulma kararının Türkiye’deki mevcut iyi eğitimli ve yetenekli IT iş gücü gözönünde bulundurularak verildiğini kaydetti. Genes, “Türkiye, ana şirketimiz Daimler için önemli ve büyüyen bir pazar konumunda. İleri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesiyle, ülkenin potansiyeline duyduğumuz güveni bir kez daha kanıtladığımıza inanıyoruz..”, şeklinde konuştu.
" src=