10.04.2014

Ferrero’dan Türkiye’ye yatırıma devam

Habertürk - Kinder ve Nutella gibi dünyaca ünlü çikolata markalarının üreticisi İtalyan Ferrero, Türkiye'ye yaptığı 300 milyon liralık yatırımını 400 milyon liraya çıkaracak.
Ferrero Doğu Akdeniz Direktörü Renato Danna, "Biz Türkiye'ye güveniyoruz, burada yatırım yapmaya devam edeceğiz. Burada bizim için büyük bir potansiyel var" dedi.


Dünyaca ünlü şekerleme üreticisi İtalyan Ferrero, Türkiye'ye yönelik sosyal sorumluluk projelerinin tanıtımı nedeniyle bir resepsiyon düzenledi. Ferrero Türkiye Başkanı Carlo Marsili, Türkiye'de siyasi gelişmelerin kendilerini etkilemediğini belirterek, "Biz yatırımlarımıza ve üretimlerimize devam ediyoruz" dedi. Marsili, yakın zamanda bu fabrikayı geliştireceklerini ifade ederken, "Yeni bir Kinder ürününün üretimine geçeceğiz. Şu anda fabrikada üç ürün üretiliyor. Bunlar Nutella, Pingui ve Süt dilimi. 5 yıl içinde 5 ürünü üretiyor olacağız" dedi.


Ferrero, geçtiğimiz yıl açılışını yaptığı Manisa fabrikasında 200 kişiye istihdam sağlıyor. Fabrikanın halen senelik 30 bin ton olan üretim kapasitesinin önümüzdeki yıllarda 50 bine tona çıkarılması planlanıyor.

Ferrero Logosu