13.03.2012

Fatih’te şartnameye “Ar-Ge merkezi” zorunluluğu konulacak

Hürriyet - Fatih Projesi’nin birçok teknoloji şirketi için fırsat barındırdığını söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Fatih Projesi, taşıdığı büyük pazar potansiyeliyle bir firmanın yüksek bir sıçrama yapabileceği fırsatlar sunmakta. Fatih Projesi’nin ihale şartnamesinde yerlilik oranı olacak ve bu kademeli olarak arttırılacak. Şartnameye, ihaleyi alan firmaya Ar-Ge merkezi kurma ve teknik destek verme şartı konulacak” dedi.

Ergün, Fatih Projesi’nin ilk bölümünün hayata geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: “İkinci bölüm liselerle sürecek. Daha sonra tüm okullarda devam edecek. İlk dört yılda 15 milyon civarında tablet bilgisayar, sonraki her yılda ise 1,5 milyon tablet dağıtılacak. Tablet bilgisayar dağıtımı kadar ders içeriklerini de önemsiyoruz. Türkiye’de dört yılda 6-7 milyar ABD doları civarında bir pazar oluşacak ve sonra bunun devamı da gelecek. Bu iş için finansman da devlet tarafından karşılanacak. Tablet bilgisayar dağıtımı hem yazılım hem de donanım olarak bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün gelişimine katkı verecek.”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Nokia Başkan Yardımcısı Esko Tapani Aho, Nokia Ticaret Politikası Direktörü Esa Kaunis Cola ve beraberindeki heyeti kabul ederken “yatırıma gelin” mesajı verdi. Ergün, “Bilgi ve iletişim sektöründe tüketim arttı. Fatih Projesi ile de bu sektördeki yatırımlar desteklenecek. Nokia’nın Türkiye fırsatını iyi değerlendirmesi gerek” dedi. Nokia Başkan Yardımcısı Esko Tabani ise “Vizyonumuz Türkiye hükümetiyle uyuşuyor” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; fatih projesi; fatih projesi şartname; tablet pc; nihat ergün; nokia