12.04.2013

DuPont'tan inovatif yatırım

Sabah - Teşviklerle birlikte Türkiye'yi Ar-Ge üssü haline getiren yabancılara kimya devi DuPont'da eklendi. DuPont, Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki üçüncü inovasyon merkezini Türkiye'de açtı. 70 bin çalışanı bulunan ABD'li şirket, İstanbul'u inovasyon merkezi haline getirecek.

 

Dünya genelinde 11'inci inovasyon merkezini Türkiye'de açtıklarını söyleyen DuPont Koruma Teknolojileri Başkanı Thomas G. Powell, 10 bin bilim insanının çalıştığı markanın Türkiye'de hızla büyüme göstereceğini belirtti.

Yılda 2.1 milyar dolarlık Ar-Ge bütçesine sahip DuPont'un Türkiye'yi üs olarak seçmesinin marka adına önemli bir adım olduğunu dile getiren Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, "Arap Baharı ile yeniden yapılanma sürecine giren bölgede, DuPont'un bu yatırımının ne kadar doğru olduğunu önümüzdeki günler daha çok belli edecek" dedi.

 

Aycı, “Bilim ve teknoloji ülkemiz kalkınma politikasının ayrılmaz bir parçasıdır.  Son on yıldır, Türkiye’nin bilim, teknoloji ve inovasyon yatırımlarına verdiği önem katlanarak artmaktadır..", diyerek yatırımın Türkiye'nin bilim ve teknoloji üretiminin düzeyini artırmak ve araştırma sonuçlarını toplumun ve ekonominin yararlanacağı yeniliklere ve uygun iş fırsatlarına dönüştürme vizyonuyla örtüştüğüne dikkat çekti.

 

12 iş birimiyle Türkiye'de faaliyet gösteren DuPont'ta 200 kişi inovasyon merkezinde çalışma yürütecek.

Dupont Logosu Görseli