13.01.2016

Candy Hoover, Türkiye'den Avrupa'ya teknoloji ihraç edecek

Candy Hoover Group, Avrupa dışındaki en büyük Ar-Ge merkezini Türkiye'de kuracak. Türkiye'nin Candy Hoover Group üretim hacmi içerisindeki payının yüzde 10'dan fazla olduğunu ve bu oranın her yıl giderek arttığını belirten Candy Hoover Group Türkiye CFO'su Mustafa Kılıç, "Şu an itibarıyla yaklaşık 670 kişinin istihdam edildiği İstanbul merkezli 3 şirketimizle Eskişehir'de üretim yaparak 100 milyon avroyu aşan yıllık üretim yapıyoruz ve toplam üretimimizin yüzde 85'ni doğrudan ihraç ediyoruz" dedi.


Türkiye'nin Candy Group içinde önemli bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Kılıç, 2016 yılında Ar-Ge merkezi ile birlikte yeni ürün yatırımlarını da tamamlayacaklarını söyledi. Yeni Ar-Ge merkezinin grubun Avrupa dışına taşıdığı en büyük Ar-Ge merkezi olması açısından önem taşıdığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
"İlk aşamada yaklaşık 55 kişiden oluşacak olan merkezi 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlayarak Türkiye'deki yatırımlarımızı 25 milyon avronun üzerine çıkarmış olacağız."
Kılıç, "TÜBİTAK onaylı bu yenilikçi-inovatif yatırım için Hazine'den 5. derece öncelikli yatırım teşviği almayı başardık. Grup olarak ilk kez bu derecede bir yatırım teşviğinin kullanılması bizim için önem arz ediyor" dedi.

Candy Hoover Logosu Görseli