14.12.2011

Wall Street Journal: Türkiye, Avrasya'nın yükselen kaplanı

Hürriyet - ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) yüksek kamu borcu ve düşük büyümeden kaynaklanan ekonomik krizle mücadele ettiği bir dönemde Türkiye’nin yılın üçüncü çeyreğinde de rekor kırarak büyümede % 8,2 oranı ile dünya ikincisi olması uluslararası medyada yankı buldu.

ABD’nin önemli ekonomi yayınlarından Wall Street Journal (WSJ) sayfalarında Türkiye’nin büyüme performansına geniş yer verdi. WSJ, Türkiye ile ilgili haberinde, “Türkiye ekonomisi büyümeye devam ederek bu yılın üçüncü çeyreğinde % 8,2’lik büyüme performansı ile ‘Avrasya’nın kaplanı’ olduğunu bir kez daha gösterdi” ifadesini kullandı. WSJ, piyasa uzmanları ve ekonomistlerin görüşüne de yer verdiği haberde, ''Türk ekonomisi durdurulamaz; Asya türü büyüme dinamiklerini göstermeyi sürdürüyor'' şeklinde yorumlar aktardı.

Haberde şöyle denildi: ''Türkiye’nin gayri safi yurtiçi hasılası (GSYH) 2011 yılının üçüncü çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine göre reel olarak % 8,2 arttı. Ekonomistlerin ve pazarın % 6,6 olarak tahmin ettikleri büyüme oranının çok üzerinde bir rakam. Türkiye’nin yanı başındaki komşuları Orta Doğu ve Avrupa, siyasi çalkantılar ve ekonomik kurtarma planlarıyla boğuşurken böyle hızlı bir büyüme göstermesi ayrıca önem taşıyor.''
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk ekonomisi; türkiye 2011 büyüme; türkiye 3. Çeyrek büyüme; wsj türkiye; türkiye büyüme tahmini