16.01.2013

Toyota, Türkiye'de üretilecek yeni Corolla konseptini tanıttı

Zaman - Detroit Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkan iki Japon otomobil modeli, Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Toyota’nın Haziran ayından itibaren Adapazarı fabrikasında üretime alacağı yeni Corolla konsept olarak dünyaya burada tanıtılırken Honda’nın yeni SUV modelinin gelecekte Gebze’de üretilmesi gündemde.


Kapılarını önceki gün uluslararası basına açan fuarda, ABD’de güçlü durumda olan Japon markalardan sürpriz modeller ortaya çıktı. Toyota, haziran ayında Adapazarı fabrikasında üretimine başlayacağı yeni Corolla’nın seri üretime çok yakın konseptini ‘Furia’ adıyla tüm dünyaya tanıtırken, Honda ‘Urban SUV Concept’ isimli yeni modelini Avrupa için önümüzdeki dönemde Gebze’de üretebileceğinin sinyallerini verdi.


Geçen yıl dünya çapında 9,7 milyon araç satarak GM’den liderlik koltuğunu geri alan Japon Toyota, yeni Corolla’yı global bir ürün olarak tasarladı. Adapazarı’nda 160 milyon avroluk yatırımla yeniden üretilmeye hazırlanan yeni model, şirketin ihracat hacmini de 1 milyar dolar artışla 2,5 milyar dolara taşıyacak. Yeni Corolla, 100 bin adet üretilip 30 ülkeye Adapazarı’ndan gönderilecek.


Detroit'te tanıtılan Urban SUV Concept’ hakkında basına açıklama yapan Honda Dünya Başkanı ve CEO’su Takanobu Ito, Avrupa’da krizin halen devam ettiğini belirterek, “Yeni Kompakt SUV modelimizi 2013 yılı sonunda Japonya’da üretmeye başlayacağız. Araç 2014 yılında Amerika pazarı için Meksika’daki yeni fabrikamızda üretilecek. Avrupa konusunda ise şu an net bir planımız yok. Krizin etkilerinin geçmesini bekliyoruz. Ona bağlı olarak hareket edeceğiz. Kriz geçtikten sonra Türkiye fabrikamızda üretilmemesi için hiçbir sebep yok.” diye konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv üretimi; türkiye toyota; türkiye honda; corolla türkiye; detroit otomobil fuarı