16.06.2014

İstanbul ‘küresel finans merkezi’ olma yolunda

AA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Geleceğin Şehirleri Forumu: New York'tan İstanbul'a Mega Şehirler ve Finansal Merkezler Paneli"nde yaptığı konuşmada İstanbul’un küresel bir finans merkezi olma yolunda olduğunu belirterek, Biz İstanbul'un bölgesel yerine küresel bir finans merkezi olması için geçen yıl yol haritasına başladık. Bu fikir ilk aklımıza geldiğinde, İstanbul 80 küresel finans aktörü arasında 78. sıradaydı ama daha sonra 47. sıraya yükseldi..”, dedi.


Bakan Şimşek, Türkiye’nin istikrarlı büyüyen ekonomisine dikkat çekerek, ülkenin önümüzdeki 10 yıl içerisinde Avrupa ilk üç, dünyada ise ilk on ekonomi arasına gireceğini söyledi. Türkiye ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüyerek yüzde 4.3 büyüme oranına ulaştı.

 

Bakan Şimşek, ülkenin sağlam bankacılık sektörüne vurgu yaparak, küresel ekonomik krizde Türk bankalarının devlet yardımına ihtiyaç duymadıklarının altını çizdi.


Bankaların karlılığının ekonomiler için olumsuz yönde değerlendirilecek bir konu olmadığını dile getiren Şimşek, Türkiye'de hükümetin finansal sistemin sağlıklı olmasına büyük önem verdiğini belirterek, bu nedenle son 10 yılda başta bankacılık sektörü olmak üzere finans sektörünün genelinde önemli bir ivme yakaladığını söyledi.

Mehmet Şimşek Görseli