20.02.2015

Türkiye’nin en büyük hava kargo terminali açıldı

Milliyet - Türkiye’nin en büyük hava kargo terminali olan Turkish Cargo’nun İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki yeni binası Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından hizmete açıldı.


Türk Hava Yolları’nın (THY) alt markalarından biri olan Turkish Cargo’nun yıllık tonaj kapasitesi 1,2 milyon ton olan yeni terminalinin açılış töreninde konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “12 yıldan beri yaptığımız atılımlarla THY Afrika’da Etiyopya Hava Yolları’ndan sonra en çok noktaya çıkan havayolu oldu. Etiyopya Afrika’nın şirketi olmasına rağmen 45 noktaya uçuyor. Biz 42 noktaya uçuyoruz. Açılacak yeni hatlarımızla Afrika’dan uçuşlarımızı 55 noktaya çıkaracağız. Aynı zamanda Avrupalı bir havayolu şirketi olan THY, Avrupa’da da en çok noktaya uçan havayolu. Asya’da ve Ortadoğu’da da iyi bir yere geleceğiz. Bütün bu başarılar İstanbul’u dünyaya en çok bağlantı veren bir merkez konumuna getirdi..”, dedi.

Açılışta konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, THY’nin 10 yılda 10 milyon yolcudan 56 milyon yolcuya çıktığını belirterek, “THY son 10 yıllık serüvenine baktığımızda hem altyapı, hem organizasyon yapılanma hem de bakım-onarım tesisleri açısından büyük bir atılım içinde olduğunu görüyoruz. Son 10 yıl içinde, yolcu trafiğimiz yılda 10 milyon yolcudan 56 milyon yolcuya çıktı. Gelirlerimiz 1.2 milyar dolardan iştirakleriyle beraber 17.5 milyar dolara yükseldiğini görüyoruz. Turkish Cargo, filomuzdaki 9 adet Airbus A330 tipi kargo uçağımızla yılda 66 ton kargo taşıyan bir şirket haline geldi. THY olarak hizmet kalitemizi artırmak için yapmamız gereken her türlü yatırımı yapıyoruz. Avrupa’da 4 yıl üst üste en iyi havayolu seçilmemizdeki başarıda burada yatıyor..”, dedi.

Turkish Cargo Açılış Görseli
thy; türk hava yolları; turkish cargo; turkish cargo terminal