22.12.2015

Türkiye’de üretilen Fiat Egea, Avrupa’nın en iyisi seçildi

Hürriyet - Avrupa’nın otomotiv sektöründeki en iyilerinin ödüllendirildiği ‘Autobest’ten Koç Holding’e iki büyük ödül geldi.

 

Tofaş’ın 520 milyon dolar yatırımla tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirdiği ve ismini Ege Denizi’nden alan yeni sedan modeli ‘Fiat Egea’ ‘Autobest’ tarafından Avrupa’nın en iyi otomobili seçilirken, Koç Holding Otomotiv Grubu ise Avrupa’nın en iyi şirket (Companybest) ödülünü aldı. Bu yıl ilk kez bir otomotiv markasına değil, bir otomotiv grubuna verilen Companybest ödülüne ilişkin Autobest Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dan Vardie, “Koç Grubu’nun yürüttüğü dikkat çekici endüstriyel operasyonlar ve Grup Şirketleri’nin başarıları jürinin kararında etkili unsurlar oldu” dedi.

Avrupa ülkeleri nüfusunun yüzde 91’ini temsil eden jüri üyelerinden 1492 puan alan Fiat Egea, tasarım, sürüş konforu, teknoloji, geniş iç hacim, yakıt tüketimi, dağıtım, yedek parça ve fiyat gibi 13 ayrı parametrede değerlendirilerek Autobest’te finale kalan rakiplerini geride bıraktı. Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulan, yoğun talep nedeniyle Avrupa’da satışı 3 ay öne çekilen Fiat Egea, yüzde 70’lik yerlilik oranıyla Türkiye’nin otomotiv sektöründeki en önemli kozu olarak dikkat çekiyor. 2016 yılında 150 bin adet üretilecek Egea’nın 100 bin adedi 40 ülkeye ihraç edilecek. Avrupa’ya ‘Tipo’ ismiyle ihraç edilen aracın, Mayıs ve Ağustos aylarında hatchback ve station wagon modelleri de üretilecek.

Fiat Ægea Görseli