23.09.2011

Enerji devi OMV, Türkiye'de yeni yatırımlara hazırlanıyor

Zaman / Star - Petrol Ofisi'nin % 97'sini satın alan ve Samsun'da doğal gaz çevrim santrali inşa eden Avusturyalı enerji şirketi OMV, Türkiye'de yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor. Avrupa'nın değişik ülkelerinden getirdiği gazetecilerle birlikte Türk basınına bir sunum yapan OMV İcra Kurulu Başkanı (CEO) Gerhard Roiss, "Türkiye'de şu anda Samsun'da bir doğal gaz çevrim santrali inşa ediyoruz. Önümüzdeki dönemde benzer santraller kurmayı hedefliyoruz. Türkiye, 2020 yılına gelindiğinde Avrupa'nın dördüncü büyük gaz pazarı ve üçüncü büyük elektrik pazarı olacak" dedi.

Samsun'da inşa ettikleri santralin gelecek yıl faaliyete geçeceğini ifade eden Roiss, “Amacımız, gaz işimizle entegrasyon kurarak bir değer zinciri oluşturmak. Ancak pazar bize başka doğal gaz santralleri kurmak konusunda imkân tanıdıkça, ki 2020 yılına kadar % 70'lik bir büyüme öngörülüyor, biz de yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.

Nabucco doğal gaz boru hattı projesinin ortağı olan OMV’nin CEO’su Gerhard Roiss, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un Nabucco’ya yeterli miktarda gaz verebileceğini söylediğini belirtti. Roiss, Nabucco projesinin ileride kapasitesinin daha da artırılabileceğini ifade etti. Roiss, “Nabucco için kaynak ülkeler daha da çeşitlenebilir. Projenin yanına 2’nci 3’üncü hatta 4’üncü hatlar da ilave edilebilir” dedi. Nabucco Projesi’ne Türkiye’de hükümetin verdiği destekten memnun olduklarını belirten Roiss, “Nabucco’yu doğal gaz otobanı olarak görüyorum” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; enerji sektörü; enerji piyasası; omv; petrol ofisi; nabucco; doğal gaz santrali; omv türkiye