27.06.2012

TANAP için imzalar atıldı

Hürriyet - 2011 yılında ön protokolü imzalanan Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ‘Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için resmi imzalar atıldı. % 80’i Azeri, % 20’si de Türk tarafına ait ve 7 milyar ABD doları yatırımla 2017 yılında devreye girecek boru hattından 16 milyar metreküp gaz geçecek. Bunun 6 milyar metreküpü Türkiye’ye, 10 milyar metreküpü Avrupa pazarına verilecek.

2011 yılında ön protokolü imzalanan ve yaklaşık 7 milyar ABD doları yatırımla altı yılda tamamlanacak olan projede, hükümetlerarası anlaşma (IGA) dün imzalandı. İmza törenine, Türkiye’yi temsilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan tarafından ise Cumhurbaşkanı İlham Aliyev katıldı. Törende, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Azerbaycan Enerji Bakanı Natıg Aliyev de hazır bulundu.

Proje taraflarının verdiği bilgilere göre, TANAP hattının kapasitesinin artırılması ve başka ülkelerin de projeye katılımı gündemde. TANAP projesinin inşa çalışmalarının 2013 ilkbaharında başlayıp, 2016 yılına kadar bitirilmesi öngörülüyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; tanap; trans anadolu; türkiye boru hatları; enerji koridoru