28.03.2013

Türkiye’nin altyapı projeleri Londra’da yatırımcılara tanıtıldı

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) tarafından düzenlenen “Invest in Türkiye’s Infrastructure – Türkiye’nin Altyapısına Yatırım” konferansı, Londra’da Ünlü&Co sponsorluğu ile gerçekleştirildi. Türkiye’nin içinde bulunduğu yatırım hamlesini uluslararası yatırımcılara tanıtmak amacıyla düzenlenen konferans, önemli altyapı projeleri ile Londra’daki 200 kadar uluslararası yatırımcı ve fon temsilcisini bir araya getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katılımları ile gerçekleşen konferans kapsamında; köprü ve otoyol, havalimanı ve hızlı tren projeleri ve kentsel dönüşüm projeleri gibi gündemde yer alan alt yapı projelerinin detayları uluslararası yatırımcılarla paylaşıldı.

TYDTA Başkanı İlker Aycı, konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’nin altyapı sektörünün her geçen gün daha fazla sayıda uzun vadeli iş fırsatlarına odaklı yatırımcıyı kendisine çekmekte olduğunu belirterek, “Türkiye’nin özelleştirme programı kapsamında önemli altyapı fırsatları bulunuyor. Bunlar arasında uluslararası yatırımcıların özellikle; İstanbul 3. Havalimanı, Çanakkale Boğazı köprü geçişi, İzmir-Ankara, İstanbul-Bilecik gibi hızlı tren hattı, İzmir ve Derince Limanları gibi birçok limanın özelleştirilmesi ve 400 milyar USD yatırım değeri olan kentsel dönüşüm projelerine ilgisi sıcak..”, dedi.


Aycı, ülkenin artan enerji talebi doğrultusunda uluslararası enerji şirketleri için de önemli fırsatlar barındırdığını söyleyerek, son yıllarda öne çıkan yenilenebilir enerji, santral özelleştirmeleri, nükleer ve linyit rezervlerinin geliştirilmesine yönelik projelere dikkat çekti.

İlker Aycı Görseli