28.09.2011

Nestle, Türkiye'yi çikolata üretiminde 'merkez'e aldı

Milliyet - Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu Genel Müdürü Devrim Cöbek, Nestle Türkiye'nin Balaban Gıda'nın yüzde 51 hissesini satın alarak çikolata ve şekerleme sektöründe yeni bir işbirliğine adım attığını, bu ortaklıkla Nestle Türkiye'nin daha uygun fiyatlarla daha çok çeşitle tüketicisiyle buluşma stratejisini pekiştirmiş olduğunu belirtti. Cöbek, ''İşbirliği sonrasında üretim kapasitemizi artırmaya yönelik olarak 4 milyon lira yatırım yaptık. Bu yatırımla, Nestle çikolatasının lezzetini bisküvi kategorisine taşıyor ve bu kategoriye 5 ayrı ürün çeşidiyle giriş yapıyoruz" dedi.

Nestle Türkiye’nin son 5 yılda ortalama büyümesinin yüzde 15 olduğunu söyleyen Cöbek, “2010’un aynı dönemi ile kıyasladığımızda şu anda 9 ayda yüzde 28’lik bir büyüme temposundayız. Beklentimiz önümüzdeki sene yüzde 30 büyüme” dedi.
Cöbek, “Bu fabrikanın dışında Balaban ortaklığı ile 2 fabrika daha bünyemize katıldı. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki Nestle’nin çikolata ile ilgili fabrika sayısının sadece 5 tane olduğunu düşünürseniz, Nestle’nin çikolata işiyle ilgili Türkiye’ye odaklanmış olduğunu görürsünüz. Türkiye’nin Nestle için önemli bir üretim üssü olduğunu düşünüyoruz. Türkiye üretim açısından son derece avantajlı bir noktada” diye konuştu. Yeni satın alma ve ortaklıklara ilişkin olarak ise Cöbek, “Stratejimize uygun olduğu sürece bizim kapımız bu tür tekliflerin tamamına açık” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; gıda sektörü; yiyecek içecek sektörü; nestle; nestle türkiye; nestle fabrika; nestle yatırım; türkiye üretim üssü