31.12.2012

Hyundai’den yeni yatırım müjdesi

Hürriyet - Dünyada ve Avrupa’da hızla büyüyen, 1.1 milyar liralık yatırımla Türkiye’yi küçük otomobil üssü yapan Güney Koreli Hyundai, yılın son yatırım müjdesini de verdi. Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, İzmit’te i20 ve yeni i10 dışında yeni bir sedan model üreteceklerini açıkladı. Karaarslan, “2013’te yeni küçük modelin üretiminin ardından sedan üretimi için düğmeye basacağız. En az 50 bin adetlik sedan üretimi düşünüyoruz” dedi.


Yeni modelin 2013 yılı sonunda piyasaya sunulacağını kaydeden Karaarslan, bu modelle kapasitenin senede 200 bin adede çıkacağını söyledi. Karaarslan, yılın son müjdesini şöyle açıkladı: “Biz İzmit’te bu aracı ürettiğimiz platformda çok rahatlıkla sedan bir model de üretibiliriz. Bu konuda çalışmalara başladık. Yeni aracın devreye girmesinden sonra bu model için çalışmalar başlayacak. Kafamızda en az 50 bin adetlik bir sedan üretimi var. Bunu rahatlıkla yapabiliriz.”


Türkiye’de gaza basan Hyundai Assan, yeni modellerin dışında Türkiye’de motor üretimi ve Ar-Ge tesisi kurmayı da planlıyor. Ford ve Fiat’tan sonra Türkiye’de teşviklerin de etkisiyle Ar-Ge tesisi kuracak 3’üncü uluslararası otomotiv markası olması planlanan Hyundai, bu merkezle birlikte Avrupa’ya yönelik modellerinin gelişiminde İzmit’i de kullanacak. Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Hyundai’nin Türkiye’ye olumlu bakışının yeni yatırımlarla birlikte artığını belirterek, motor üretimi ve Ar-Ge merkezini Türkiye’ye gelmesi için ön araştırmaların ve çalışmaların başladığını söyledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv üretimi; hyundai assan; hyundai türkiye; i10 üretim; i20 troy üretim