30.10.2014

DHL’den Türkiye’ye 100 milyon avroluk yatırım

Dünya - Posta ve lojistik grubu Deutsche Post DHL, 2020 yılına kadar Türkiye’de 100 milyon avro değerinde yatırım yapmayı planlıyor. Yapılacak yatırımın geçtiğimiz yılla kıyaslandığında üç katı fazla olacağını ifade eden Deutsche Post DHL CEO’su Frank Appel, “Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlarda büyüme hedefimizi destekleyen bir adım atmış olacağız. Türkiye bizim kritik öneme sahip bir pazar” diye konuştu.


DHL, şirket içi aldığı bir kararla yeni bir anlayış belirledi. Focus.Connect.Grow (Odaklan.Kenetlen. Büyü.) anlayışıyla gelişmekte olan pazarlar 2020 yılına kadar grubun büyüme planlarında temel taşlarından biri haline gelecek. Grubun büyümesinde Türkiye’nin önemli bir rol oynayacağını ifade eden Appel, “Türkiye, geçmişte doğrudan yatırımlar için güvenilir bir ortak olduğunu gösterdiği gibi aynı zamanda hem bizim hem ülkenin sağlam bir şekilde büyümesini sağlayacak dinamik bir tüketici pazarına sahip” diye konuştu.


Gelişmekte olan pazarlar DHL için büyük önem taşıyor çünkü grubun gelirinin yüzde 20’sinden fazlası bu pazarlardan geliyor. “Bu rakamın 2020 yılına kadar yüzde 30’a çıkmasını bekliyoruz” diyen Appel, yapılacak 100 milyon avro yatırımın da tesis, araç, personel ve hizmet geliştirme alanlarında yapılacağını belirtti.

DHL Logosu