11.01.2010

Libya: Türk şirketlerine kapılarımız sonuna kadar açık

 

AA - Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya'daki temaslarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Libya Başbakanı El Bağdadi Ali El Mahmudi'nin özel davetiyle gittiği Libya’da önümüzdeki yıllarda Türk şirketlerinin çok sayıda işe imza atacaklarını söyledi.

 

Çağlayan, “Üç yılda 100 milyar ABD doları yatırım yapacaklarını açıklayan Libya Başbakanı, bu projelerde de aslan payını, Libyalılarla ortak olan Türk şirketlerine vermek istiyorlar” diyerek, “Libya ile ilişkilerde yeni bir dönem başlıyor. Ticaret boyutundan stratejik ortaklık boyutuna geçiyoruz. Sayın Başbakan açıkladı, Libya kapılarını sonuna kadar Türk iş adamlarına açıyor. Sadece, altyapıdan konut inşaatına kadar inşaat sektöründe 15 milyar ABD doları değerinde hazır projeyi Türk şirketlerine verme kararı aldılar” açıklamasında bulundu.

 

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada da, Libya Başbakanı El Mahmudi'nin Türkiye ile ortaklık yapmaya hazır olduklarına dair sözlerine vurgu yapıldı. Açıklamada ayrıca, ortaklığının omurgasının Türkiye olacağını ifade eden El Mahmudi'nin Türk ve Libya şirketlerinin Afrika ve diğer bölgelerde ortaklaşa proje yürütmeleri arzusuna değinildi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png