22.09.2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta ABD'li yatırımcılara buluştu

Birleşmiş Milletler'in 72. Genel Kurulu'na katılmak amacıyla resmi ziyaret kapsamında New York'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Eylül'de küresel şirketlerin üst düzey yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve ABD iş dünyasının önemli isimlerinden oluşan yaklaşık 70 yatırımcıyla bir araya geldi. EastWest Enstitüsü'nün ev sahipliğinde, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın (TYDTA) koordinasyonuyla düzenlenen üst düzey toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin dev şirketlerine Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlatarak ekonomik gelişmeler konusunda güncel bilgiler iletti.

 

Toplantıda özellikle Türkiye'deki yatırım ortamı, yatırım fırsatları, ekonomik gelişmeler ve reformlar üzerinde duruldu. Toplantıya Boeing, Citigroup, Metlife, GE, PepsiCo, Allergan, Cargill, Chevron, UBS, Blackstone, TPI, Oppenheimer, Abraaj, Coca Cola, General Atlantic ve Qinvest gibi önde gelen şirketlerin üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantıda ABD Ticaret Odası gibi kurumların genel başkanları ve başkan yardımcıları da yer aldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılara reformların ve ekonomik politikaların sadece kağıt üzerinde kalmadığını, kurumsal hale getirildiğini ve hayata geçirilmeyi bekleyen yatırımlar için gerekli altyapının sağlandığını belirtti. Cumhurbaşkanı şunları ekledi: “Türkiye, doğrudan yabancı yatırım çekmek için önemli reformları hayata geçirmeyi sürdürürken bir yandan da sürekli değişen iş koşullarına uygun şekilde gerekli düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Fikri mülkiyet hakları konusunda Türkiye yeni bir kanun çıkarttı. Türkiye'yi fikri mülkiyet konusunda uluslararası mevzuatla tamamen uyumlu hale getiren bu kanun yatırımcılar için büyük önem taşıyor. Ayrıca, kısa bir süre önce bir üretim reformu yaparak yatırımcıların çeşitli yatırım teşviklerine ve sunulan avantajlara kolayca erişebilmesini sağladık. Yatırımcılara destek amacıyla kurulan TYDTA'nın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Ofisi de dahil olmak üzere, diğer kurumlarımız aracılığıyla da Türkiye'de yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcılara her türlü desteği ve hizmeti sağlıyoruz.”

Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Konuşma Yaparken Çekilmiş Fotoğrafı