18.01.2021

Silikon Vadisi Merkezli Plug and Play İstanbul'da Mobilite Merkezi Açıyor

​Dünyanın önde gelen teknoloji girişimlerini ve kuruluşlarını bir araya getiren Silikon Vadisi merkezli inovasyon platformu Plug and Play, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) iş birliğiyle İstanbul'da bir mobilite ve nesnelerin interneti (IoT) inovasyon merkezi kuruyor. 

Anlaşma kapsamında MEXT (MESS Teknoloji Merkezi), Plug and Play’in en son merkezine ev sahipliği yapacak ve merkezin tasarımını üstlenecek. İnovasyon devi İstanbul’da kuracağı merkezle otomotiv, enerji, lojistik, çelik ve dayanıklı tüketim malları gibi sektörlerde faaliyet gösteren girişimleri, kuruluşları ve yatırımcıları bir araya getirmeyi planlıyor.

Türkiye'de ofis açma kararı üzerine bir açıklama yayınlayan Plug and Play kurucusu ve CEO’su Saeed Amidi, “Türkiye'deki bu yeni faaliyetle İstanbul'u Silikon Vadisi’ne, Çin'e, Singapur’a, Almanya'ya ve diğer küresel merkezlerimize bağlayacağız. Ayrıca inovasyonu ve iş birliğimizi devam ettireceğiz,” dedi.  

Küresel haritalarına İstanbul'u eklemeyi uzun zamandır arzu ettiklerini vurgulayan Amidi, “Ofisimiz Türkiye'nin en büyük, en yenilikçi, en gelişmiş teknoloji merkezi MEXT’te yer alıyor. İstanbul, Emerging Ecosystems sıralamasında ilk 100 arasında yer alıyor ancak esas amacımız Global Startup Ecosystems sıralamasında ilk 30’a yükselmesine yardım etmektir,” dedi.   

Plug And Play mobilite ve IoT inovasyon merkezinin ilk girişim hızlandırma programının 2021 yılının başında faaliyete başlaması planlanıyor. ​​
MESS Teknoloji Merkezi ile İlgili Görsel