29.01.2010

Le Monde: THY krizden etkilenmedi

 

Sabah - Dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizle birlikte Avrupa'da hava trafiğinin azaldığına işaret eden Fransa'nın ünlü Le Monde gazetesi, Türk Hava Yolları’nın (THY) ekonomik krizden etkilenmeyerek taşıdığı yolcu sayısını % 11 oranında artırdığını belirtti.

 

Le Monde, Avrupa'daki hava yoluyla yolcu taşımacılığında yaşanan % 6 gerilemeye rağmen THY’nin önemli bir ilerleme kaydettiğini yazdı. Şirketin geçen yıl 25,1 milyon yolcu taşıyarak yolcu kapasitesini % 11 artırdığını ve Avrupa'nın dördüncü büyük şirketi haline geldiğini kaydeden gazete, “Avrupa'nın dördüncü büyük hava yolu şirketi konumundaki Türk Hava Yolları (THY) kriz tanımıyor” ifadesini kullandı.

 

THY’nin ünlü aktör Kevin Costner'ın rol aldığı dünya çapında bir reklam kampanyası düzenlediğini ve Avrupa’nın önde gelen futbol kulüplerinden Barcelona ve Manchester United ile milyonlarca avroluk sponsorluk anlaşması imzaladığını yazan gazete, hava yolu firmasının geçen yıl içinde Brezilya’nın Sao Paulo kentinin de dâhil olduğu dokuz yeni rotaya uçuş başlattığını kaydetti. Le Monde, THY’nin filosunu genişletmek için 20 yeni Airbus uçağı siparişi verdiğini de belirtti.

 

Türkiye'de havacılık sektörünün son yıllardaki hızlı gelişimiyle THY’nin büyümesi arasındaki paralelliğe vurgu yapan gazete, Türkiye'nin turizm sektöründe yaptığı atılımın da THY'nin hedeflerini yükseltmesinde etkili olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 2008 yılında 26 milyon turist ağırladığına yer verilen haberde, bu rakamın 2010 yılında 30 milyona, 2020 yılında ise 50 milyona çıkmasının hedeflendiğine dikkat çekildi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png