4.03.2010

“Türkiye ekonomisi AB'den 3 kat hızlı büyüyebilir”

 

Milliyet - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye ile Avrupa arasındaki büyüme oranı farkına yönelik tahminleri değerlendirerek, büyüme oranlarına bakıldığında uzun vadede Türkiye ekonomisinin AB ekonomisinden 3 kat hızlı büyüyebileceğini söyledi.

 

Bakan Şimşek, 2010 yılı için Türkiye ekonomisinin yüzde 3,5 ile yüzde 5,5 arasında, AB’nin ise yüzde 0,7 ile yüzde 1,4 arasında büyüyebileceğine ilişkin yapılan tahminlere dayanarak yaptığı değerlendirmede  Türkiye ile Avro bölgesine ilişkin tahminlerin gerçekleşmesi halinde, Türkiye’nin Avrupa’nın birkaç katı hızla büyümeye devam edeceğini söyledi.

 

Bakan Şimşek AB’nin orta vadede % 1,8 - % 2 civarı büyüyeceğinin tahmin edileceğini söyleyerek, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) tahminlerine göre ise Türkiye’nin 2010 ile 2017 yılları arasında % 6,7 büyüyeceğine işaret etti.

 

“Orta vadede AB’nin yine yüzde 1,8 ile 2 arasında büyümesi öngörülüyor.  Halbuki OECD’nin Türkiye’nin 2011 yılı ile 2017 yılı arasındaki döneme ilişkin büyüme tahminleri yüzde 6,7. Yani o çerçevede yine bakarsak Türkiye’nin yine AB’nin yaklaşık 3 katı civarında büyüyebileceğini en azından bu tahminler ortaya koyuyor..” şeklinde konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye ekonomisi; ekonomik büyüme; büyüme oranları; mehmet simsek; oecd;