8.01.2010

Türk LCD üreticisi Avrupa’da liderliği hedefliyor

 

Hurriyet Daily News – Elektronik üreticisi Vestel’in İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, şirketin önümüzdeki beş yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük televizyon tedarikçisi olmayı hedeflediğini bildirdi. Erdoğan, ayrıca, Vestel’in üç yabancı şirketle markalarını satın alma konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

 

Turan Erdoğan yaptığı açıklamada, “Hedefimiz, LCD televizyonlarda Avrupa’nın bir numaralı tedarikçisi olmak. Bu hedefimize önümüzdeki beş yıl içerisinde ulaşmayı planlıyoruz” dedi. Vestel, Zorlu Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor.

 

Avrupa LCD pazarında % 15 pazar payına sahip Vestel, en fazla ihracatı İngiltere’ye gerçekleştiriyor. Vestel’in toplam satışlarının % 75’ini oluşturan ihracat, 2009 yılında 2,1 milyar ABD dolarına ulaştı. Toplam cirosu ise yaklaşık 3 milyar ABD doları civarında olan Vestel’in ihracat gelirlerinin neredeyse yarısı, LCD seti satışlarından elde edildi. Şirket, bu yıl LCD televizyon seti ihracatını, 6 milyondan 8,5 milyona yükselterek yaklaşık iki katına çıkarmayı planlıyor.

 

Vestel, halen satın alma konusunda üç firma ile görüşmelerde bulunuyor. Şirketin İcra Kurulu Başkan Vekili Erdoğan, marka isimlerine yer vermeden, yeni televizyon ve beyaz eşya markalarının satın alınmasının Vestel’in iş stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png