31.08.2020

Türkiye Küresel Teknoloji ve Üretim Merkezine Dönüşüyor

​​​​​​29 Ağustos’ta gerçekleşen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz üç kıtanın merkezi Türkiye’yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline dönüştürmekte kararlıyız. Bunun altyapısını son 18 senede attığımız adımlarla zaten oluşturduk,” dedi.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Türk firmalarının ihracat için küresel pazarlara açıldığını belirtti ve “Salgın döneminde birçok firmamız daha önce hiç varlık göstermediği ya da kısıtlı pazar payının olduğu ülke ve bölgelere açılma fırsatı buldu. İhracat odaklı firmaların müşteri yelpazesini daha da genişlettiğini görüyoruz. Salgının etkisi geçip taşlar yerli yerine oturdukça Türkiye'nin yakaladığı ivmenin hızı daha da artacaktır,” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin satınalma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 13. ekonomisi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması esnasında gündeme getirdiği diğer iki önemli başarıysa, 7 Türk şirketinin artık dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi listesinde girmesi ve Türkiye’nin ‘dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip 5 ülkeden biri’ olarak adlandırılması oldu.
Türkiye Küresel Teknoloji ve Üretim Merkezi Görseli
üretim; teknoloji; merkez; Türkiye; Recep Tayyip Erdoğan