1.11.2010

Ford: Türkiye’deki fırsatlar heyecan verici

Hurriyet Daily News - ABD’li otomotiv devi Ford ile Koç Holding ortak girişimi Ford Otosan’ın Genel Müdür Yardımcısı Ted Cannis, Türkiye’deki ekonomik büyümenin yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. İstanbul’da düzenlenen Autoshow otomobil fuarında basına konuşan Cannis, Türkiye ekonomisinin sergilediği yüksek performans konusunda herkesin hemfikir olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin otomotiv üreticileri için uzun vadede çok cazip bir yatırım yeri olduğunu belirtti.

Gelecek yıldan itibaren başlayacak elektrikli araç üretimi ile sektörün daha da canlanacağını söyleyen Cannis, elektrikle çalışacak Ford BEV ve Connect BEV modellerinin Türkiye’de üretilip Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarına ihraç edileceğini sözlerine ekledi.

Ford Otosan, Transit modeli minibüs üretimi için Kocaeli’deki fabrikasına 630 milyon ABD doları değerinde bir yatırım yapacağını açıklamıştı.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye’nin otomotiv ihracatı 2010 yılının ilk dokuz ayında önceki yıla göre % 12,4 oranında artarak 11,4 milyar ABD dolarına yükseldi. Aynı dönemlerde ihraç edilen araç sayısı geçen yıla oranla % 30 artarak 561.000’i buldu. Türkiye’nin otomobil ihracatındaki en önemli pazarları Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere ve İspanya olarak sıralanıyor. Romanya ve Rusya da Türk otomotiv sektörü için gelecek vadeden pazarlar arasında.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; ford otosan; otomotiv üreticisi; ted cannis; otomotiv ihracatı; otomotiv yatırımı