2.12.2015

Rolls-Royce, milli projelere destek verecek

Dünya - Dünyanın önde gelen motor üreticisi Rolls-Royce PLC'nin CEO'su Patrick Regis, Türkiye'deki kısa ve orta vade yatırım hedefleri ve milli teknoloji projelerine verdiği destek programlarını düzenlenen basın toplantısında açıkladı.


Regis, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, (TAI) ve ASELSAN gibi kurumlara hizmet verdiklerini ifade etti. Savunma sanayisine yönelik helikopter, kargo uçağı ve jet uçakları için üretim yaptıklarını bildiren Regis, şunları kaydetti:

"Türkiye'de hali hazırda çok büyük projeler yürütülüyor. Uçak, gemi ve helikopter tasarımları gerçekleştiriliyor. Biz de kuracağımız ortaklıklarla bu projelerin ortağı olmayı hedefliyoruz. Türkiye'de ilk defa kurulacak olan "Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi (Mükemmeliyet Merkezi)" ile de Türkiye'ye katkı sağlamayı amaçlıyoruz"


Türkiye'de çok önemli müşterilerinin olduğunu belirten Regis, "Türkiye, bizim 4'üncü öncelikli pazar ülke. Türkiye'de son derece nitelikli iş gücü var. Türk hükümeti üretim ve teknoloji faaliyetlerini destekliyor.Türkiye coğrafi olarak ilgi çeken bir noktada yer alıyor. Türkiye'ye bilgi transferini gerçekleştirmek istiyoruz. Buradaki tedarik zincirinden yararlanmak ve bunu daha da geliştirmek önceliklerimiz arasında" değerlendirmesinde bulundu.


Türkiye'nin milli savaş uçağı TF-X'in çok önemli bir program olduğunun altını çizen Regis,"Eğer ihaleyi kazanırsak planımız, uçağın motorunun yüzde yüzüne yakınını Türkiye'deki endüstri ile üretmek fakat Türkiye'de jet motorunu üretebilecek çok fazla sayıda firma yok. Tedarik zincirinin kapasitesini 'Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi' aracılığıyla yapmayı planlıyoruz" dedi.

Rolls-Royce Görseli