4.02.2011

Karsan ve Ford-Otosan’ın gözü New York taksilerinde

Bloomberg – Türkiye’nin geçtiğimiz yılki ekonomik büyümesinde büyük pay sahibi olan otomotiv sektörü, ABD’nin New York kentinde kullanılacak taksileri belirleyecek ihaledeki 3 finalistten 2’sinde imza sahibi. Türk üretici Karsan ve Ford’un Türkiye birimi Ford-Otosan tarafından üretilen araçlar gelecek 10 yıl boyunca New York sokaklarını dolduracak taksileri belirleyecek ihale için birbirleriyle ve üçüncü finalist Nissan’la mücadele ediyorlar.

Türkiye’nin hızla büyüyen otomotiv endüstrisi, ülkeyi global markalar için önemi giderek artan bir üretim merkezi haline dönüştürmüş durumda. Avrupa ve Orta Doğu’ya rekor sayıda araç ihraç eden sektör, son yıl içinde üretimini neredeyse dörde katlayarak Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi rakiplerini geride bırakmış durumda. Türk otomotiv sektörünün bu başarısında ülkenin küresel ekonomik krizi hükümet müdahalesi olmaksızın atlatan bankacılık sektörünün şirket ve bireylere olan kredi akışını kesmemelerinin de rolü büyük.

New York taksi ihalesinde finale kalan iki Türk yapımı aracın Türk otomotiv sektörünün ulaştığı üretim kalitesiyle ilgili olumlu bir imaj oluşmasına katkıda bulunacağını söyleyen New York merkezli finansal aracılık firması BCG Parners İstanbul ofisinden Berna Kurbay, Türkiye’nin hafif ticari araçlara olan ilginin artmasıyla bu alanda global üreticiler için bir üretim merkezi haline geldiğini ifade etti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv üretimi; karsan; ford; ford-otosan; new york; taksi