4.04.2014

Türkiye’nin ilk Apple mağazası için geri sayım başladı

Milliyet - Türkiye’nin ilk Apple Store’u, İstanbul, Gayrettepe’deki Zorlu Center’da kapılarını bu hafta sonu halka açıyor. Halka açılıştan önce basın mensuplarına tanıtılan mağaza, Apple’ın dünyada sadece iki mağazasında uyguladığı kübik cam tavan mimarisine sahip.

 

Apple’ı Dünya Mağazalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Steve Cano, Zorlu Center’daki Apple Store’un Türkiye’deki ilk mağazaları olduğunu belirterek, “Burası iki kıtayı birleştiren bir şehir ve aynı zamanda teknolojiye tutkun ve sıcak insanların yaşadığı bir yer. Bu mağaza bizim, dünyanın 15 farklı ülkesinde kurmuş olduğumuz mağazalardan 424’üncüsü oluyor. Türkiye’de ve İstanbul’da olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. Apple mağazalarının kafe tarzında da uğranabilecek mekânlar olduğunu dile getiren Cano, dünyada her gün 1 milyon insanın mağazalarını ziyaret ettiğini kaydetti.

 

Zorlu Center’daki mağazada 100 çalışanları olduğunu dile getiren Steve Cano, “Bütün çalışanlar bir yıl boyunca ürünler konusunda eğitimden geçirildi. Dünya genelindeki Apple mağazalarında 20 Türk yönetici var. Bu mağaza için onların da deneyimlerinden yararlandık” diye konuştu.

Apple Logosu