6.12.2010

Otomobil satışlarında rekor beklentisi

Hurriyet Daily News - Türk otomotiv sektörü canlanan oto satışları ile rekor beklentisi içine girdi. Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu yıl toplamda 735.000 binek araç satışı beklendiğini söyleyerek, otomotiv sektörünün yeni bir rekorun eşiğinde olduğunu belirtti. Adana’da gazetecilere açıklama yapan Toyota Türkiye CEO’su, 2010 yılı beklentilerini ekonomik kriz nedeniyle düşük tuttuklarını; ancak satışların beklentilerin ötesinde iyi gerçekleştiğini ifade etti.

2010 yılında otomobil satışlarının 2005 yılında gerçekleşen 729.000 rakamını geride bırakmasını beklediklerini söyleyen Bozkurt, “Otomotiv sektöründe satışlar 2010 yılında vergi indirimine gerek kalmadan toparlandı. Bunun en önemli sebeplerinden biri de düşük faiz oranları” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’deki otomobil satışlarında kullanılan banka kredisi oranının % 70’i bulduğunu ifade eden Toyota CEO’su, otomotiv sektörü için faiz oranlarının hayati öneme sahip olduğunu ve düşük faizlerin araç sahibi olmayı daha da kolaylaştırdığını sözlerine ekledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; otomobil satışları; binek araç; toyota türkiye; rekor beklentisi; ali haydar bozkurt