10.06.2013

Corolla üretimi Temmuz’da başlıyor, yeni model gelebilir

Milliyet - Temmuz ayının başında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılacağı törenle 11. nesil Corolla’nın seri üretimine başlayacak Toyota Adapazarı fabrikası, üçüncü model müjdesi bekliyor. Yeni modelin B-SUV ya da C sınıfında farklı bir araç olması gündemde.


150 milyon avroluk yatırımla hayata geçirilecek Corolla ile yıllık üretim kapasitesini 180 bin adede çıkaran Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, kapasiteyi daha da artıracak üçüncü bir model için hummalı bir çalışma yürütüyor. Söz konusu üçüncü model için en önemli adaylardan biri, kuşkusuz, kriz sonrasında son dönemde Avrupa pazarında hayli popüler hale gelen B-Sınıfı bir SUV ya da crossover. Bu modelin üretimine ilişkin kararın en geç bir ay içinde açıklanması beklenirken, fabrika için Türkiye ile Fransa arasında tercih yapılacak.


Türkiye’de üretilmesi muhtemel yeni model için ikinci seçenek ise, C-sınıfında bir model. Bunun, Toyota’nın model yelpazesinde bulunmayan bir araç olması ağırlık kazanıyor. Her ne kadar, Toyota Avrupa yönetiminde “Şimdilik düşünülmüyor” denilse de, yeni Corolla’nın hibrit versiyonu olma ihtimali büyük.


Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO’su Orhan Özer, üçüncü model için girişimleri girişimlerin sürdüğünü belirtirken, B-SUV konusunda Fransa ile yarıştıklarını doğruladı. Farklı ihtimallerin de gündeme gelebileceğini vurgulayan Özer, “Verso’yu üretiyoruz. Corolla’ya başlayacağız. Daha önce Auris’i ürettik. Dolayısıyla Türkiye, C-sınıfı araç üretim merkezi haline geldi” dedi.

Toyota Corolla Otomobil Görseli