13.12.2010

Hollandalı firmalar Türkiye’de yatırım peşinde

Hurriyet Daily News - Türkiye'nin gelişen ekonomisi pek çok uluslararası şirket gibi Hollandalı yatırımcıları da cezbediyor. Yüksek cirolara sahip Hollandalı yedi büyük şirket, önümüzdeki günlerde yatırım olanaklarını araştırmak üzere Türkiye'ye gidecek.

Ziyareti organize eden heyette yer alan JAMAO Danışmanlık şirketi müdürü Ali Saraç, Türkiye ekonomisindeki dinamizmin Hollandalı firmaların dikkatini çektiğini ve bu çerçevede yatırım imkanlarını yerinde görmek için bu geziyi düzenlediklerini söyledi. Heyette, Hollanda'nın uluslararası en büyük danışmanlık ve mühendislik şirketi Deerns'ın yanı sıra CLB, Iseco, Lamboo, Linido, Nucletron ve Skytron gibi firmalar yer alıyor. Hollanda heyeti Türk firmaların yanı sıra, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlığı ile de görüşmeler gerçekleştirecek.

Ziyaret hakkında konuşan Saraç, “Türkiye ile Hollanda arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedefliyoruz. Yılda en az dört kez bu tür heyetlerle Türkiye'ye giderek yatırım imkanlarını araştırıyoruz” diyerek Hollanda’nın Türkiye’de en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Saraç, Türkiye’ye artan ilginin ülke ekonomisinin göz alıcı performansına bağlı olduğunu söyledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; türk ekonomisi; türkiyede yatırım; hollandalı firmalar; jamao; deerns; clb; iseco; lamboo; linido; nucletron; skytron