15.04.2011

Alman ThyssenKrupp 30 milyon avroluk yatırım için temel attı

Hürriyet - Alman sanayi kuruluşu ThyssenKrupp Metal Forming’in Kocaeli’ndeki fabrikasına yapılacak 30 milyon avroluk ek tesis yatırımı için düğmeye basıldı. Temel atma törenine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı ve ThyssenKrupp’un üst düzey yöneticileri de katıldı.

ThyssenKrupp’un yeni yatırımını değerlendiren Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye yabancı yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlıyor” dedi. Çağlayan, Türkiye’de Ar-Ge yatırımlarına sağlanan kolaylıkları hatırlatarak ThyssenKrupp’u Ar-Ge yatırımı için Türkiye’ye davet etti.

TYDTA Başkanı İlker Aycı da, “ThyssenKrupp, aslında uluslararası yatırımcılara bir mesaj vererek, Türkiye’nin yatırım kararı açısından ne denli doğru bir merkez olduğunu bir kez daha teyit etti. Bu yatırım, uluslararası yatırımcılar nezdinde Türkiye’de var olan fırsatlara bir kez daha dikkat çekecek” şeklinde konuştu.

Ticari araçlar için şasi ve gövde aksamı üretecek olan tesisin Türk otomotiv sektörü için önemine işaret eden ThyssenKrupp Metalforming CSO’su Bernhard Osburg da, “Yatırımımız Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan otomotiv sektörüne verilen önem neticesinde gelişiyor. Buraya kalmaya geldik” dedi.

30 milyon avroluk bir yatırımla yapılacak tesis, 2013 yılında tam kapasite üretime geçtiğinde 250 kişiye iş imkânı sağlayacak.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv yatırımı; thyssenkrupp; thyssen krupp; metal forming; başbakanlık yatırım; tydta; ilker aycı; zafer çağlayan; gebze; kocaeli