16.04.2013

Muhtar Kent: Türkiye örnek ülke

Star - Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Coca Cola Company’nin Türk CEO’su Muhtar Kent, şirketin ABD'nin Atlanta kentindeki merkez ofisinde ağırladığı Türk gazetecilere Türkiye’nin dünyada örnek bir ülke olarak  görüldüğünü söyledi.


Kent “Geçtiğimiz hafta Washington’da katıldığım bir toplantıda, Amerika’nın en önemli ekonomistlerinden biri bana Türkiye’nin dünyadaki en dinamik ekonomiye sahip iki ülkeden biri olduğunu söyledi. Gerçekten de böyle. Meksika ve Türkiye şu anda dünya ekonomisinin parlayan yıldızları olarak görülüyor. İki ülkenin de ortak yönleri var, yanıbaşlarında çok büyük pazarlar mevcut” dedi.


Çin’deki büyümenin bu yıl çok düştüğünü vurgulayan başarılı işadamı “Hindistan da büyük altyapı sorunları olduğundan büyüyemiyor, dağıtımda zorlanıyoruz. Rusya’da da petrole, doğal kaynaklara dayalı bir ekonomi var. Onun tüm toplum üzerinde refah yaratması bazı engeller teşkil ediyor. Endonezya, Güney Afrika hızlı büyüyen ülkeler arasında. Ama şu anda örnek gösterilen iki ülkeden biri Türkiye..” diye konuştu.

Muhtar Kent Görseli